Toimenpiteet

Uuden toimenpiteen lisääminen

Toimenpide-toimintoa käytetään ajanvarauksen sekä myyntitapahtuman luomiseen. Toimenpiteellä yhdistetään ajoneuvo, asiakas sekä myytävät tuotteet tai palvelut, eli suoritteet.

Uuden toimenpiteen lisääminen tapahtuu joko painamalla Uusi toimenpide–painiketta, maalaamalla kalenterista haluttu ajankohta tai lukemalla rekisteröintitodistuksen viivakoodi hakukentässä.

Ajoneuvon tietojen syöttäminen

Ajoneuvon ATJ-tiedot haetaan syöttämällä ajoneuvon rekisteritunnus Rekisteritunnus-kenttään ja klikkaamalla Hae-painiketta. Tiedot voidaan hakea myös lukemalla ajoneuvon rekisteröintitodistukselta löytyvä viivakoodi. Tällöin ATJ-tiedot haetaan automaattisesti.

Mikäli ajoneuvolle on huomioita (esim. käyttökielto) ATJ:ssä, ne näytetään ATJ-haun jälkeen. Mahdolliset huomiot kuitataan klikkaamalla huomioiden kuvauksia ja tämän jälkeen Jatka-painiketta.

Tarkemmat tiedot haetaan klikkaamalla Tiedot-painiketta.

Yritysasiakkaan valitseminen

Toimenpide voidaan kohdistaa yritysasiakkaaseen mm. laskutusta varten valitsemalla jo palvelusta löytyvä yritysasiakas toimenpiteelle. Yritysasiakasta haetaan syöttämällä hakukenttään vähintään 3 merkkiä.

Asiakkaan tietoihin siirrytään tarvittaessa Tiedot-painikkeella.

Palvelu valitsee yritysasiakkaan automaattisesti rekisteritunnuksen perusteella, mikäli yritysasiakkaaseen on liitetty rekisterinumerolista (Hallinta – Yritysasiakkaat – Asiakas – Rekisterinumerolista).

Mikäli asiakkaalle on merkitty alennuksia, huomioidaan ne automaattisesti maksun yhteydessä.

Yksityisasiakkaan hakeminen ja lisääminen

Toimenpide voidaan kohdistaa olemassa olevaan yksityisasiakkaaseen syöttämällä hakukenttään vähintään 3 merkkiä.

Uusi yksityisasiakas lisätään plusmerkistä, jolloin aukeaa lomake, johon täydennetään yksityisasiakkaan tiedot.

Markkinointiluvan tekstit ja pakolliset tiedot määritetään valikossa Hallinta – Kerättävät tiedot

Huom! Yksityisasiakkaat-listauksen selailu, Excel-listauksen hakeminen, asiakkaiden muokkaaminen ja lisääminen tehdään Yksityisasiakkaat-sivulla.

Varauksen tiedot

Varauksen tiedot-kohdassa määritetään toimenpiteen päivämäärä ja ajankohta. Toimenpiteen kesto lasketaan automaattisesti valittujen suoritteiden mukaan, mutta se voidaan myös muuttaa käsin, jolloin toimenpiteen loppuaika päivittyy automaattisesti.

Kalenterin sarake-kenttään valitaan sarake, johon varaus tulee näkyviin kalenterinäkymässä.

Lisätietoja-kentän tiedot näytetään vastaanoton kalenterissa, kun kursori viedään toimenpiteen päälle. Lisätiedot näytetään myös Katsastus-välilehdellä i -painikkeen takaa.

Suoritteiden valitseminen

Ajoneuvon tietojen haun jälkeen valitaan toimenpiteelle halutut suoritteet. Kampanjat että suosikkisuoritteet näytetään painonappeina. Loput suoritteet löytyvät Kaikki suoritteet-pudotusvalikosta tai Hae Suorite -haulla.

Kun ajoneuvoluokka on valittuna näytetään katsastus-tyyppiset suoritteet. Myynti-tyyppisiä suoritteita voidaan valita ajoneuvoluokasta riippumatta.

Valitsemasi suoritteet näytetään Valitut suoritteet -osion alla. Vakuutus-, Myynti- ja Rekisteröinti-tyyppisiä suoritteita voidaan myydä useampi kappale. Useampi samanlainen suorite lisätään valitsemalla suorite uudelleen. Valittu suorite voidaan poistaa klikkaamalla roskakori-kuvaketta.

HUOM! Suosikkisuoritteissa ei näytetä määräaikaiskatsastus -tyyppisiä suoritteita, jos ajoneuvolle tulee tehdä jälkitarkastus. Vastaavasti jälkitarkastussuoritteita ei näytetä, kun ajoneuvolle tulee tehdä määräaikaiskatsastus. Suosikkisuoritteissa näytetään myös ajoneuvon käyttövoiman ja OBD-mittauksen tarpeellisuuden mukaan suoritteita. Kaikki automaattisesti piilotettavat suosikkisuoritteet löytyvät kuitenkin Kaikki suoritteet-pudotusvalikosta.

Omavalintainen suorite lisätään Vapaasuorite-painikkeella, jolle voit antaa positiivisen tai negatiivisen hinnan. Toimenpiteen kokonaishinta tulee kuitenkin olla positiivinen.

Useampi ajoneuvo samalle kuitille

Useampi ajoneuvo lisätään samalle kuitille Lisää kuitille ajoneuvo -painikkeella.

Vastaanotto_useammalle_ajoneuvolle

Ajoneuvon tietojen syöttämisen ja suoritteiden valitsemisen jälkeen siirrytään maksamaan toimenpiteet.

Vastaanotto_useammalle_ajoneuvolle2

Varauksen tekeminen

Varaus tallennetaan kalenteriin Tee varaus-painikkeella.

Maksaminen

Toimenpiteen tietojen syöttämisen jälkeen klikataan Suorita maksu -painiketta. Maksettu toimenpide siirtyy kalenterissa Odottavat-tilaan ja katsastajat näkevät ajoneuvon Katsastus-välilehdellä, samalla toimenpiteestä syntyy myyntitapahtuma.

Maksunäkymä listaa suoritteet tietoineen ja mahdolliset alennukset näytetään jokaisella suoritteella erikseen.

Suoritteilla, joilla on vihreä hintalappukuvake, on alennuksia. Alennuksesta saa lisätietoja viemällä kursori hintalappukuvakkeen päälle. Mikäli hintalappukuvake on oranssi, kyseinen suorite kuuluu kampanjaan.

Tarvittaessa voidaan lisätä muu kuin olemassa oleva suorite vapaasuoritteena. Vapaasuoritteena voidaan lisätä myös alennus kun summaksi laitetaan miinusmerkkinen summa.

Maksutavat

maksutavat

Maksutapa-kohdassa valitaan maksutapa jolla summa veloitetaan.

Käteisellä maksettaessa ehdotetaan asiakkaan maksettavaksi automaattisesti suoritteiden yhteissummaa. Tarpeen vaatiessa summaa voi muokata. Mikäli saatu käteisen määrä on suurempi kuin yhteissumma, lasketaan automaattisesti asiakkaalle palautettava summan.

Maksukortilla maksettaessa valitaan maksupääte, jolla maksu suoritetaan. Maksupäätteen valitsemisen jälkeen klikataan maksukortti-painiketta, jolloin järjestelmä ottaa yhteyden maksupäätteeseen. Tämän jälkeen odotetaan kunnes maksutapahtuma on suoritettu. Onnistuneesta maksusta tulee ilmoitus ja maksuikkunan voi sulkea Sulje-painikkeesta, jonka jälkeen korttimaksun summaa ei voida enää muuttaa. Mikäli maksu epäonnistuu (esimerkiksi korttia ei saada varmistettua), korttimaksua voidaan yrittää uudestaan klikkaamalla Yritä uudestaan-painiketta.

Mikäli asemalla ei ole maksupääte-integraatiota, kuitataan korttimaksu klikkaamalla maksukortti-kuvaketta.

Mikäli toimenpiteelle on valittu yritysasiakas, jolle on asetettu laskutustiedot, voit valita maksutavaksi laskun. Laskulle tehdyt myynnit löytyvät myyntitapahtumien Laskuttamattomat-näkymästä, josta laskut luodaan.

Lisää rivi-painikkeella maksu voidaan ottaa useammalla maksutavalla vastaan.Asiakkaalta voidaan veloittaa esimerkiksi osa summasta käteisellä ja loput korttimaksulla.

Maksu otetaan vastaan Hyväksy-painikkeella.

Onnistuneen maksutapahtuman jälkeen toimenpide näkyy kalenterin ja Katsastus-välilehden puolella tilassa Odottavat, sekä siitä syntyy myyntitapahtuma.

Työjonoon siirtäminen

Rahaliikenteen ollessa pois päältä asemalla ei käytetä asiakastietoja. Myöskään Suorita maksu -toimintoa ei ole, vaan toimenpiteet lisätään suoraan valituilla suoritteilla työjonoon Lisää työjonoon-painikkeella. Työjonossa olevat toimenpiteet ovat muokattavissa.

Rekisteröinti-tyyppinen suorite

Rekisteröinti-tyypin suoritteet toimivat muuten samoin kuin normaalit myyntisuoritteet, mutta mikäli rekisteröintejä on useampia, näkyy jokainen rekisteröinti omana rivinään kuitilla. Rekisteröinnille on kirjattava lisätieto (rekisterinumero tai muita tietoja), jotta maksutapahtuman voi hyväksyä. Lisätiedot lisätään Suorita maksu-näkymässä selite-tekstikenttään. Rekisterinumerot voi syöttää myös viivakoodinlukijalla rekisteröintitodistuksilta.