Kalenteri

Vastaanotto-välilehden kalenterista löydät aseman toimenpiteet ja tapahtumat.

Kalenterin näkymät

Kalenterissa on valittavissa päivä- ja viikkonäkymä. Päivää pääsee vaihtamaan << ja >> -painikkeiden avulla. Kuluvan päivän kalenterinäkymään pääset palaamaan Tänään-painikkeella.
Viikkonäkymässä kaikki toimenpiteet ja tapahtumat ovat samassa sarakkeessa, mutta päivänäkymässä ne näkyvät omissa sarakkeissaan.

Suodattimetsuodatin

Suodattimet-pudotusvalikolla voidaan rajata toimenpiteiden ja tapahtumien näkymistä kalenterissa. Suodattimia on 8 eri tyyppiä odotusajan ja toimenpiteen tilan mukaan. Suodattimen voi kytkeä päälle/pois klikkaamalla sitä.

Varatut eli sinisellä korostetut toimenpiteet ovat ajanvarauksia. Näitä toimenpiteitä ei ole vielä maksettu.

Odottavat eli keltaisella korostetut toimenpiteet on maksettu/vastaanotettu. Ajoneuvo odottaa katsastajien työjonossa työn alle ottamista.

Katsastuksessa eli vihreällä korostetut toimenpiteet ovat parhaillaan katsastajilla työn alla.

Tehdyt katsastukset näkyvät kalenterissa toteutuneen katsastuksen aloitus- ja lopetusajankohdan perusteella. Tehdyt katsastukset on oletuksena piilotettuna. Ne saa esiin aktivoimalla suodattimen klikkaamalla sitä.

Tapahtumat eli violetilla korostetut kalenterimerkinnät on tarkoitettu merkintöjen tekemiseen, joihin ei liity maksutapahtumaa. Lue lisää täältä.

Odottaa vahvistusta-tilassa oleva alustava varaus syntyy, kun käyttäjä alkaa luomaan uutta toimenpidettä tai tapahtumaa ajanvarauksen kalenterin tai nettiajanvarauksen kautta. Valkoisella värikoodilla merkityn alustavan varauksen on tarkoitus estää päällekkäisten varausten syntyminen.

Alustava varaus näkyy kalenterissa kunnes käyttäjä vahvistaa sen. Vahvistamaton varaus poistuu itsestään 15 minuutin kuluessa. Alustavaa varausta ei voi poistaa manuaalisesti, mutta voit siirtää sitä kalenterissa raahaamalla, tai tarvittaessa voit luoda haluamasi määrän vierekkäisiä varauksia.

Ajanvaraus, katsastusta odottava varaus, sekä alustava varaus.

Ajanvaraus, katsastusta odottava varaus, sekä alustava varaus.

Varauksen etsiminen

Etsi varaus -toiminnolla voit hakea tulevia varauksia (toimenpide) rekisterinumeron perusteella. Haun voi tehdä kirjoittamalla varauksen rekisterinumeron, rekisterinumeron osan tai lukemalla rekisterinumeron hakukenttään viivakoodinlukijalla.

Capture1

Rekisterinumeron antamisen jälkeen:

  • Jos varauksia löytyy yksi, avataan varauksen toimenpidenäkymä.
  • Jos varauksia löytyy useampi, kysytään minkä varauksen toimenpidenäkymä halutaan avata.
  • Jos varausta ei löydy, ohjaa järjestelmä uuden toimenpiteen luontiin syötetyllä rekisterinumerolla.