Kalenteri

Vastaanotto-valikon kalenterista löydät aseman toimenpiteet ja tapahtumat.

Kalenterin näkymät

Kalenterissa on valittavissa päivä- ja viikkonäkymä. Päivää pääsee vaihtamaan << ja >> -painikkeiden avulla. Kuluvan päivän kalenterinäkymään pääsee palaamaan Tänään-painikkeella.
Viikkonäkymässä kaikki toimenpiteet ja tapahtumat ovat samassa sarakkeessa, mutta päivänäkymässä tapahtumat näkyvät omissa sarakkeissaan.

Suodattimet

Suodattimet-pudotusvalikolla voidaan rajata toimenpiteiden ja tapahtumien näkymistä kalenterissa. Suodattimia on 7 eri tyyppiä odotusajan ja toimenpiteen tilan mukaan. Suodattimen voi kytkeä päälle/pois klikkaamalla sitä tai valitse kaikki tai poista valinnat.

Varatut ovat ajanvarauksia. Näitä toimenpiteitä ei ole vielä maksettu.

Odottavat ovat maksettu/vastaanotettu. Ajoneuvo odottaa katsastajien työjonossa työn alle ottamista.

Katsastuksessa ovat parhaillaan katsastajilla työn alla.

Tehdyt katsastukset näkyvät kalenterissa toteutuneen katsastuksen aloitus- ja lopetusajankohdan perusteella. Tehdyt katsastukset on oletuksena piilotettuna. Ne saa esiin aktivoimalla suodattimen klikkaamalla sitä.

Peruutettu-tilassa näkyvät katsastukset jotka ovat poistettu katsastuksen teon jälkeen.

Tapahtumat ovat tarkoitettu merkintöjen tekemiseen, joihin ei liity maksutapahtumaa. Lue lisää täältä.

Odottaa vahvistusta-tilassa oleva alustava varaus syntyy, kun käyttäjä alkaa luomaan uutta toimenpidettä tai tapahtumaa ajanvarauksen kalenterin tai nettiajanvarauksen kautta. Valkoisella värikoodilla merkityn alustavan varauksen on tarkoitus estää päällekkäisten varausten syntyminen.

Alustava varaus näkyy kalenterissa sinisenä kunnes käyttäjä vahvistaa sen. Vahvistamaton varaus näkyy valkoisena ja poistuu itsestään 15 minuutin kuluessa. Alustavaa varausta ei voi poistaa manuaalisesti, mutta voit luoda haluamasi määrän vierekkäisiä varauksia. Vahvistettu ja katsastusta odottava varaus näkyy keltaisena.

Varauksen etsiminen

Etsi varaus -toiminnolla voidaan hakea tulevia varauksia rekisterinumeron perusteella. Haku tehdään kirjoittamalla varauksen rekisterinumeron, rekisterinumeron osan tai lukemalla rekisterinumeron hakukenttään viivakoodinlukijalla.

Capture1

Rekisterinumeron antamisen jälkeen:

  • Jos varauksia löytyy yksi, avataan varauksen toimenpidenäkymä.
  • Jos varauksia löytyy useampi, kysytään minkä varauksen toimenpidenäkymä halutaan avata.
  • Jos varausta ei löydy, ohjaa järjestelmä uuden toimenpiteen luontiin syötetyllä rekisterinumerolla.