Verkkomaksu

Verkkomaksujen seurantaan tarkoitettu näkymä. Rajaa tapahtumia hakuehdoilla ja luo excel-raportti.

Hakuehdot

Aikaväli: Tapahtumat haetaan valitulta aikaväliltä.

Hakuehto: Haetaan tapahtumia joissa esiintyy hakuehdon teksti. Esimerkiksi rekisteritunnuksen osa tai yksityisasiakkaan nimi.

Valitse asema: Voit hakea kerralla usemman aseman verkkomaksutapahtumia.

Tila: Tapahtumien suodattaminen maksun tilan perusteella.

Hae: Hae tiedot näytölle, tai lataa excel-tiedostona tietokoneelle.

Verkkomaksun status käytetty / käyttämätön

Käytetty-statuksella & maksettu-tilassa oleva verkkomaksu näytetään myyntiraportilla toteutuneena verkkomaksuna. Käyttämätön-statuksella oleva verkkomaksu ei nouse myyntiraportille.

Verkkomaksu näkyy tilassa käyttämätön, kunnes siihen liittyvä toimenpide on vastaanotettu. Vastaanoton jälkeen maksu vaihtuu automaattisesti statukselle käytetty.

Verkkomaksun tila: hylätty asiakkaan toimesta

Asiakas on peruuttanut maksutapahtuman eikä maksua ole suoritettu. Alustava varaus poistuu automaattisesti kalenterista 15 min jälkeen.

Verkkomaksun tila: odottaa maksua

Maksutapahtuma on parhaillaan käynnissä, tai asiakas on poistunut sivulta kesken maksutapahtuman. Alustava varaus poistuu automaattisesti kalenterista 15 min jälkeen.

Verkkomaksun tilan muuttaminen

Vaihda maksetuksi

Mikäli verkkomaksun tila on virheellisesti muussa tilassa kuin maksettu, sen voi kuitata maksetuksi manuaalisesti verkkomaksutapahtumat-näkymässä. Klikkaa tapahtumarivin vasemman reunan nuolipainikkeesta, ja valitse vaihtoehto ”vaihda maksetuksi”.

Mitätöi maksu

Mikäli verkkomaksu on virheellisesti maksettu-tilassa, sen voi mitätöidä verkkomaksutapahtumat näkymässä, klikkaamalla tapahtumarivin vasemman reunan nuolipainikkeesta ja valitsemalla ”mitätöi maksu”.

Maksun mitätöiminen poistaa verkkomaksutapahtuman myös myyntiraportilta, vaikka siihen liittyvä toimenpide olisi jo otettu vastaan.

Rahan palauttamien asiakkaalle

Verkkomaksun mitätöiminen ei palauta rahaa asiakkaan pankkitilille. Rahanpalautus tulee hoitaa yrityksen omien käytäntöjen mukaisesti.