Omat tiedot

Omiin tietoihisi pääset nopeimmin klikkaamalla ruudun oikeassa yläkulmassa omaa nimeäsi. Täällä voit päivittää mm. henkilötietojasi, vaihtaa salasanasi, vaihtaa käyttöliittymän kielen, asettaa oletustulostimet, asettaa oletusmaksupäätteet, määritellä suosikkiviat ja tallentaa ATJ-tunnuksesi. Järjestelmä kysyy salasanaasi joka kerta, kun tallennat muutokset.

Oletustulostimen valinta

• Voit asettaa omista tiedoistasi oletustulostimet, joita käytät useimmin työssäsi. Huomioithan, että katsastuslinjalle määritetty oletustulostin ”ylittää” käyttäjäkohtaisen oletustulostimen asetukset.
  • Katsastuslinjalle asetettu tulostinasetus on voimassa, kun katsastuslinja on valittuna. Muuten valittuna on henkilökohtainen tulostin.
  • Voit aina vaihtaa tulostinta tarpeen mukaan ennen katsastuksen päättämistä, jos sinun tarvitsee tulostaa jostain syystä jollekin toiselle tulostimelle.
  • Oletustulostimen asetusten vaihtoa ei ole rajoitettu, joten voit vaihtaa oletustulostinta omista asetuksista aina halutessasi.

Oletusmaksupäätteen valinta

• Voit asettaa omista tiedostoistasi oletusmaksupäätteen, jota käytät useimmin vastaanottaessasi asiakkaita.
  • Oletusmaksupäätteeksi voit valita minkä tahansa asemalle asennetun maksupäätteen.
  • Voit vaihtaa oletusmaksupäätettä aina halutessasi.

Suosikkiviat

• Voit määritellä itsellesi pikavalikkoon ns. ”Suosikkiviat”.
  • Toiminnon tarkoitus on tarjota pikavalintamahdollisuus vioille, joita tulee usein katsastaessa.
  • Löydät ”Suosikkiviat” -valinnan myös sähköiseltä tarkastuskortilta ja voit niiden asettamisen jälkeen valita usein käytettyjä vikoja ”Suosikkiviat” -painikkeen alta.
  • Voit tehdä myös osittaisia vikoja, joissa on pikalinkki johonkin nk. vikapaikkaan. Välttämättä suosikkivian ei siis tarvitse mennä alimmalle hierarkiatasolle.
  • Määrittääksesi suosikkivian, ota talteen sen vikakoodi. Kun sinulla on vikakoodi tallessa, voit mennä ”Omat tiedot” -> ”Suosikkiviat” ja tallentaa sitten suosikkivian tiedot.

Käyttäjäkohtainen PIN-koodi

• PIN-koodi vaaditaan, mikäli käytätte ns. hallitunnusta, jota kaikki katsastajat käyttävät samalta koneelta.
  • Ottaessasi katsastusta vastaan hallitunnuksella järjestelmä kysyy, kenen nimissä ajoneuvo otetaan työn alle.
  • Valittuasi oman nimesi järjestelmä kysyy PIN-koodiasi.