Verkkolaskutus

Verkkolaskuttamisen aloittaminen

• Yritysasiakkaalle tulee määritellä laskutustyypiksi Finvoice.
  • Lisättävä laskutusosoitteeksi OVT-tunnus tai IBAN-tilinumero.
  • BIC-valinnaksi asetetaan laskuoperaattori.
    • Huomaathan, että vain operaattorin BIC-koodi merkitsee. Tarvitsemasi koodi voi löytyä listalta eri nimisen operaattorin kohdalta, kuin käyttämäsi operaattorin nimi on.
    • Mikäli Maventan asiakas vastaanottaa laskut pankkiverkon kautta, tulee operaattoritunnukseksi asettaa Maventan sijasta DABAFIHH.
  • Verkkolaskuosoitteiden tarkistaminen on mahdollista osoitteen, nimen tai y-tunnuksen perusteella.

Laskuttamisen yhteydessä verkkolaskuasiakkaille muodostuu sähköinen laskutusaineisto, .xml-päätteinen tiedosto joka latautuu tietokoneesi lataukset-kansioon. Mikäli teet massalaskutuksen, syntyvät kaikkien verkkolaskuasiakkaiden laskut saman tiedoston sisälle.

Älä avaa tiedostoa tekstinkäsittelyohjelmilla. Siirrä tiedosto pankin tai laskutuspalvelun järjestelmään. Useimmat järjestelmät ilmoittavat laskutuksen onnistuneen, tai antavat virhepalautteen epäonnistuneista lähetyksistä.