Myyntisaatavat

Myyntisaatavat -raportti listaa avoimet laskut valitun päivämäärän mukaan.

Myyntisaatavat raportin käyttö

Hakuehtoina raportilla voidaan käyttää päivämäärää, hakuehtoa, asemaa ja yritystä. Avoimiksi laskuiksi listataan laskut jotka ovat seuraavissa tiloissa: Avoin, Lähetetty, Maksamatta, Maksettu osittain ja Maksumuistutus.

Myyntisaatavat

Avoimien myyntisaatavien yhteissumman saa lataamalla myyntisaatavat Exceliin oikean ylälaidan nuolipainikkeella. Jos Excel-raportin yhteensä-kentissä ei ole arvoja, saa ne näkyviin ”Ota muokkaus käyttöön”/”Enable editing” -painikkeella.

Myyntisaatavat_excel_painike

Avoimien saatavien summa on Maksamatta-sarakkeen yhteensä-summa

Excel

Huomautuksia sisältävien laskujen läpikäynti

Hae laskut joilla huomautuksia valitsemalla kuluva päivämäärä ja ”Näytä vain laskut, joissa on huomautuksia” valinta. Laskulla näkyy huomautus, jos laskun tila ei ole uusin tilamuutos. Hakutuloksesta klikkaamalla laskun numeroa, pääsee muokkaamaan laskun tiloja.

Huomautuksia1

Muokkaa jokaisen laskun tilat vastaamaan todellista tilannetta. Ristiriita voi syntyä, jos lasku on merkitty maksamattomaksi maksettu ajankohdan jälkeen. Mikäli lasku on todellisuudessa maksettu, voidaan Maksamatta-tila poistaa muokkaamalla tilaa kynä-painikkeella.Huomautuksia4

Ristiriita voi syntyä, jos laskusta on maksettu-päivämäärän jälkeen tehty maksumuistutus. Mikäli lasku on todellisuudessa maksettu, voidaan Maksumuistutus-tila poistaa muokkaamalla tilaa kynä-painikkeella.

maksumuistutus