Laskuttamattomat

Laskuttamattomat -näkymä listaa asiakkaittain laskuttamattomat suoritteet valitsemaltasi aikaväliltä. Valinnalla ”Älä huomioi aloituspäivää” voidaan hakea kaikki laskuttamattomat myyntisuoritteet valitsemaasi loppuajankohtaan asti.

Käsittelemättömät myynnit

Käsittelemättömät myynnit -listaus sisältää kaikki lasku-maksutavalla myydyt myyntitapahtumat. Käsittelemättömät myynnit listataan asiakkaittain. Kunkin rivin vasemman reunan painikkeen takaa avautuvat seuraavat toiminnot:

 • Luo lasku: Avaa laskunluontinäkymän.
  • Tässä näkymässä voidaan luoda yksittäisen laskun, tai tallentaa myyntirivit vedokselle.
  • Laskurivin muokkaaminen tapahtuu myyntitapahtumat-näkymän kautta.
  • Painamalla i-ikonia avautuu lisätietoa asiakkaan laskuttamattomasta rivistä.
 • Lisää vedokseen: Avaa ikkunan, josta voidaan valita mihin vedokseen rivit lisätään.
  • Näkyvissä vain jos asiakkaalla on olemassa oleva vedos.
  • Jos Lisää vedokseen -painiketta ei ole, voidaan luoda uusi vedos menemällä laskun luonti -näkymään, josta löytyy myös vedoksen luonti.

Vedokset

Mikä on vedos? Kun käsittelemättömät myynnit on tarkistettu, voidaan ne siirtää vedoksiksi odottamaan laskutusta. Tällä tavoin voidaan esivalmistella laskuja jo laskutuskauden aikana. Laskutuspäivänä voidaan massalaskuttaa kaikki vedokset.

Massalaskutus

Laskut voidaan tehdä kerralla useammalle asiakkaalle massalaskutuksella. Ensin valitaan käsittelemättömistä myynnit ja/tai vedokset -listalta minkä asiakkaan laskut halutaan tehdä. Massalaskutus-painikkeella saadaan yhteenveto laskuista ja laskut voidaan muodostaa kerralla.

Massalaskutuksessa näkyy yhteenveto luotavista laskuista. Jos asiakkailla on laskutustyyppinä verkkolaskutusaineisto, massalaskutus luo siirtotiedoston kaikista verkkolaskutusaineistoista. Massalaskutuksessa voidaan valita asiakkaat, joiden laskut tulostetaan laskun luonnin yhteydessä. Oletuksena tulostetaan kaikki asiakkaat joilla on laskutustyyppinä paperi.

Massalaskun luonnilla käsittelemättömät myynnit listan laskuille lisätään asiakkaan laskutuslisä, mikäli asiakkaan tiedoissa on valittu laskutuslisä-suorite.

Huom! Jos käsittelemättömiä myyntejä on useampi sivu, tulee huomioida, että laskutukseen siirretään vain yhden, sillä hetkellä näkyvän sivun myyntirivit. Sen sijaan kaikki vedokset pystyy laskuttamaan kerralla vedosten lukumäärästä huolimatta.