Laskuttamattomat

Laskuttamattomat -näkymä listaa asiakkaittain laskuttamattomat suoritteet valitsemaltasi aikaväliltä. Valinnalla ”Älä huomioi aloituspäivää” voidaan hakea kaikki laskuttamattomat myyntisuoritteet valitsemaasi loppuajankohtaan asti.

Käsittelemättömät myynnit

Käsittelemättömät myynnit -listaus sisältää kaikki lasku-maksutavalla myydyt myyntitapahtumat. Käsittelemättömät myynnit listataan asiakkaittain. Kunkin rivin vasemman reunan painikkeen takaa avautuvat seuraavat toiminnot:

 • Luo lasku: Avaa laskunluontinäkymän.
  • Tässä näkymässä voit luoda yksittäisen laskun, tai tallentaa myyntirivit vedokselle.
  • Laskurivin muokkaaminen tapahtuu myyntitapahtumat-näkymän kautta.
  • Painamalla i-ikonia avautuu lisätietoa asiakkaan laskuttamattomasta rivistä.
 • Lisää vedokseen: Avaa ikkunan, josta voit valita mihin vedokseen rivit lisätään.
  • Näkyvissä vain jos asiakkaalla on olemassa oleva vedos.
  • Jos Lisää vedokseen -painiketta ei ole, voit luoda uuden vedoksen menemällä laskun luonti -näkymään, josta löytyy myös vedoksen luonti.

Vedokset

Mikä on vedos? Kun olet tarkastanut käsittelemättömien myyntirivien oikeellisuuden, voit siirtää ne vedos-tilaan odottamaan laskutusta. Tällä tavoin voit esivalmistella laskuja jo laskutuskauden aikana. Laskutuspäivänä voit massalaskuttaa kaikki vedokset.

Massalaskutus

Laskuja voi luoda myös massalaskutuksena. Ensin tulee valita käsittelemättömistä myynneistä ja/tai vedokset -listalta minkä asiakkaan laskut halutaan luoda. Tämän jälkeen paina massalaskutus-nappia sivun alareunasta.

Massalaskutusdialogissa näkyy yhteenveto luotavista laskuista. Laskut luodaan napista ”Tee laskut”. Jos asiakkailla on laskutustyyppinä verkkolaskutusaineisto, ”Tee laskut”-nappi luo eräsiirtotiedoston kaikista verkkolaskutusaineistoista. Dialogissa voidaan valita kenen kaikkien asiakkaiden laskut tulostetaan laskun luonnin yhteydessä. Oletuksena tulostetaan kaikki asiakkaat joilla on laskutustyyppinä paperi.

Massalaskun luonnilla käsittelemättömät myynnit listan laskuille lisätään asiakkaan laskutuslisä, mikäli asiakkaan tiedoissa on valittu laskutuslisä-suorite.

Huom! Jos sinulla on monta sivua käsittelemättömiä myyntejä on hyvä huomioida, että laskutukseen siirretään vain yhden, sillä hetkellä näkyvän sivun myyntirivit. Sen sijaan kaikki vedokset pystyy laskuttamaan kerralla vedosten lukumäärästä huolimatta.