Laskun luonti

Laskun luonti -näkymässä tarkista ensin, että asiakastietojen toimitusosoite on oikein. Mikäli lasku on tarkoitus lähettää johonkin muuhun osoitteeseen kuin toimitusosoitteeseen, valitse ”Laskutusosoite eri kuin toimitusosoite” ja saat näkyville erillisen lomakkeen laskutusosoitteen täyttämistä varten.

Tämän jälkeen voit siirtyä perustietojen täyttämiseen. Viitteenne -kenttään voidaan kirjoittaa esim. asiakkaan henkilön nimi, joka suoritteet tilasi. Viivästyskorko, huomautusaika ja maksuehto tulevat aseman tiedoista (ylläpitäjän muokattavissa).

Laskun rivitietoja voi muokata. Jos haluat jättää suoritteen laskuttamatta, poista ko. rivin Laskulle -sarakkeesta valinta. Rivi muuttuu yliviivatuksi, eikä tule laskulle mukaan. Kyseinen tuote jää kuitenkin vielä odottamaan laskutusta. Jos tuote halutaan kokonaan poistaa laskuttamattomien tuotteiden listasta, se voidaan tehdä myyntitapahtumien listasta.

Voit muokata rivin tietoja klikkaamalla oikean laidan kynäkuvaketta. Tällöin avautuu dialogi mistä voidaan muokata rivin tuotetta/nimeä, selitettä, määrää, alennusta, alennusprosenttia, arvonlisäveroa sekä verollista hintaa. Laskutusrivin muutokset tallentuvat myös myyntitapahtumaan. Veroton hinta lasketaan automaattisesti annetuista arvoista.

Voit lisätä laskulle myös laskutuslisän tai vapaasti nimettävän suoritteen valitsemalla Rivitiedot -otsikon oikealla puolella olevasta pudotusvalikosta halutun suoritteen ja painamalla ”Lisää rivi” -painiketta.

Verkkolaskutusaineisto-asiakkaalla on näkyvissä asiakkaan tilinumero (IBAN) ja pankin BIC. Verkkolaskutusaineisto luodaan painikkeella ”Laskuta ja lataa aineisto”.