Laskun luonti

Laskun luonti -näkymässä tarkistetaan ensin, että asiakastietojen toimitusosoite on oikein. Mikäli lasku on tarkoitus lähettää johonkin muuhun osoitteeseen kuin toimitusosoitteeseen, valitaan ”Laskutusosoite eri kuin toimitusosoite” ja saadaan näkyville erillisen lomakkeen laskutusosoitteen täyttämistä varten.

Tämän jälkeen voidaan siirtyä perustietojen täyttämiseen. Viitteenne -kenttään voidaan kirjoittaa esim. asiakkaan henkilön nimi, joka suoritteet tilasi. Viivästyskorko, huomautusaika ja maksuehto tulevat aseman tiedoista.

Laskun rivitietoja voidaan muokata. Poistamalla rivin Laskulle -sarakkeesta valinta, voidaan myynti jättää laskuttamatta. Rivi muuttuu yliviivatuksi, eikä tule laskulle mukaan. Kyseinen tuote jää kuitenkin vielä odottamaan laskutusta. Jos kyseinen myynti on tarve poistaa laskuttamattomien tuotteiden listasta, tehdään se myyntitapahtumien listasta.

Myyntiä voi muokata kynä-painikkeella.

Laskulle voidaan lisätä laskutuslisä tai vapaasti nimettävä suorite valitsemalla Rivitiedot -otsikon oikealla puolella olevasta pudotusvalikosta haluttu suorite ja klikkaamalla ”Lisää rivi” -painiketta.

Verkkolaskutusaineisto-asiakkaalla on näkyvissä asiakkaan tilinumero (IBAN) ja pankin BIC. Verkkolaskutusaineisto luodaan painikkeella ”Laskuta ja lataa aineisto”.