Laskun luonti

Laskun luonti

  1. Tarkistetaan asiakkaan toimitusosoite ja lisätään tarvittaessa toinen osoite jos laskutusosoite on eri kuin toimitusosoite.
  2. Tarkistetaan perustiedot. Viitteenne-tieto tulee yritysasiakkaan tiedoista. Viivästyskorko, huomautusaika ja maksuehto tulevat aseman tiedoista.
  3. Laskun rivitietoja voidaan muokata kynä-kuvakkeesta. Laskulle-valinnalla valitaan laskulle tulevat myynnit. Poistamalla Laskulle-valinta voidaan myynti jättää laskuttamatta. Rivi muuttuu yliviivatuksi, eikä tule laskulle mukaan. Kyseinen suorite jää kuitenkin vielä odottamaan laskutusta. Jos kyseinen suorite on tarve poistaa laskuttamattomien tuotteiden listasta, tehdään se myyntitapahtumista.
  4. Laskulle voidaan lisätä laskutuslisä tai vapaasti nimettävä suorite valitsemalla Rivitiedot -otsikon oikealla puolella olevasta pudotusvalikosta haluttu suorite ja klikkaamalla ”Lisää rivi” -painiketta.
  5. Verkkolaskutusaineisto-asiakkaalla on näkyvissä asiakkaan tilinumero (IBAN) ja pankin BIC. Verkkolaskutusaineisto luodaan painikkeella ”Laskuta ja lataa aineisto”.