Laskuluettelo

Laskuluettelo -näkymä listaa jo tehdyt laskut laskunumerojärjestyksessä. Laskuja voi suodattaa muokkaamalla hakuehtoja.

Hakuehdot

hakuehdot

Päivämäärätyyppi: Laskut sisältävät erilaisia päivämääriä, joiden perusteella niitä voidaan suodattaa.
Aikaväli: Haetaan päivämäärätyypin perusteella laskut valitulta aikaväliltä (Esimerkkikuvassa: Haetaan laskut joiden arvopäivä on 1.10.2017-1.11.2017)
Tila nyt:
Laskun tila tällä ajanhetkellä
Tila ajanhetkellä: Laskun tila Aikaväli-hakuehdon päättymispäivänä
Älä huomioi aloituspäivää: Haetaan kaikki ehtojen mukaiset laskut aseman perustamisesta alkaen
Hakuehto: Haetaan laskua esim. numeron tai asiakkaan nimen perusteella
Valitse asema: Haetaan valitun aseman laskut
Yritykset: Haetaan valitun yrityksen laskut
Hae-painikkeen pudotusvalikko: Lataa laskutuspäiväkirja

Laskutuspäiväkirja

Laskutuspäiväkirja tehdään valitsemalla halutut hakukriteerit ja lataamalla laskutuspäiväkirja.

Erääntyneet laskut

Erääntyneet laskut on korostettu laskulistauksen Eräpäivä -sarakkeessa punaisella tekstillä.

Laskun tilan muokkaaminen

Laskun tila on myyntireskontraa varten.

Laskun tilan muutos voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • Massamuokkaus: Usean laskun tilaa voidaan muokata samalla kertaa. Valitse taulukon oikeasta laidasta valintalaatikoilla ne laskut, joita haluat muokata. Jos haluat valita kaikki laskut samalla kertaa, paina valintalaatikkosarakkeen otsikkorivin valintalaatikkoa. Tämä valitsee kaikki valittavissa olevat laatikot ja vastaavasti poistaa valinnan, jos tätä painetaan uudestaan.
  Tämän jälkeen Muokkaa laskuja-painike avaa dialogin, jossa voidaan valita, miten laskun tilaa ja maksupäivää muokataan. Paina Tallenna muutokset-painiketta muokataksesi laskuja. HUOM: Jos laskun tilaksi valitaan Maksettu, laitetaan maksetuksi summaksi automaattisesti laskun kokonaissumma. Jos tila on muu kuin Maksettu tai Maksettu liikaa, ei maksupäivää voi asettaa. Jos se on jo asetettu, se pyyhitään laskulta.
 • Yksittäismuokkaus: Avaa lasku painamalla laskun numeroa. Avautuvan laskusivun ylälaidassa on tiedot, jota tehdyltä laskulta voidaan vaihtaa. Laskun maksupäivä voidaan asettaa ainoastaan silloin, jos laskun tila on Maksettu tai Maksettu liikaa. Tehtyäsi muutokset, paina sivun alalaidasta Tallenna muutokset-painiketta.

Laskun toiminnot

Laskunumeron vasemmalla puolella olevasta painikkeesta avautuu laskun toiminnot.

 • Avaa lasku: Avaa laskun tiedot.
 • Historia: Avaa ikkunan, josta näkee laskun tilojen muutokset.
 • Esikatsele / Tulosta: Avaa laskun esikatselu- ja tulostusnäkymän.
 • Lataa lasku: Lataa laskun PDF-tiedostona.
 • Lataa Finvoice-aineisto: Lataa laskun Finvoice XML -tiedostona.
 • Lataa Procountor-aineisto: Lataa laskun Procountor CSV -tiedostona.
 • Tee hyvityslasku: Avaa hyvityslaskun luontinäkymän. Hyvityslaskun voi tehdä laskuille, joiden tila on jokin muu kuin Hyvitetty tai Maksumuistutus luotu.
 • Tee maksumuistutus: Avaa maksumuistutuksen luontinäkymän. Maksumuistutuksen voi tehdä laskuille, joiden eräpäivä on mennyt ja joiden tila on jokin muu kuin Hyvitetty tai Maksumuistutus luotu.

Laskun tilat

Kun lasku luodaan, on sen tila Avoin. Tämän jälkeen käyttäjä voi vaihtaa laskun tilan haluamakseen edellä mainituin tavoin. Laskulla voi olla seuraavat tilat:

 • Avoin
 • Lähetetty
 • Maksamatta
 • Maksettu (maksupäivä on pakollinen tieto)
 • Maksettu liikaa (maksupäivä on pakollinen tieto)
 • Maksettu osittain
 • Luottotappio
 • Hyvitetty (laitetaan automaattisesti, kun käyttäjä luo hyvityslaskun)

Tilahistorian mukainen suodatus

Laskulistausta voidaan suodattaa myös sen mukaan, mikä viimeisin laskun tila on ollut ennen valittua ajanhetkeä. Laskun tilahistorian mukaan voidaan suodattaa siitä ajankohdasta eteenpäin, kun laskulle on ensimmäisen kerran merkitty maksupäivä. Tätä ennen laskun tila on Avoin.

Jos esimerkiksi halutaan tietää mitkä laskut ovat kuun lopussa olleet saatavina, voidaan valita Tila ajanhetkellä -suodatusvalinnasta tilat Avoin, Lähetetty, Maksamatta ja Maksettu osittain, ja Aikaväli -kohdassa päättymispäivämääräksi kuukauden viimeinen päivä.

HUOM: Tilahistorian mukaan suodattaminen ei käytä Aikaväli -valinnan ensimmäistä päivämäärää.

Viiteaineiston tuonti

Myyntireskontraa varten voidaan laskuluetteloon hakea maksetut laskut viiteaineiston tuonnilla. Palvelu tukee xml-tiedostomuodossa olevia camt.054 -standandardin mukaisia viiteaineistoja.

viiteaineistontuonti1

Viiteaineiston tuontia varten, tulee viiteaineisto tallentaa pankin palvelusta omalle tietokoneelle xml-muotoisena tiedostona. Viite aineisto haetaan Musteriin Viiteaineiston tuonti -painikkeella.

Tunnissa valitaan pankki (jos pankkia ei löydy listasta, valitse Yleinen) ja klikataan Valitse tiedosto -painiketta, ja valitaan pankin palvelusta tallenettu viiteaineistotiedosto.

viiteaineistontuonti

Viiteaineiston tuonnin onnistuessa näytetään lista tuotavista laskuista. Muut maksut -välilehdelle näytetään Musteriin liittymättömien laskujen maksutiedot, mikäli sellaisia on aineistolla mukana. Tuotavat laskut valitaan, tarkistetaan maksetut summat ja statukset ja tallennetaan muutokset.