Uusi katsastustyökalu

Järjestelmävaatimukset:

• Käyttöjärjestelmä
    • iOS 10
    • Android 4.4
    • Windows 7
    • Käyttöjärjestelmäsi voi olla jokin näistä, tai uudempi versio.
  • Selain
    • Google Chrome
    • Pidäthän selaimen aina päivitettynä uusimpaan versioon!

Uusi katsastajan työkalu sopii erityisen hyvin mobiilikäyttöön. Lue täältä, kuinka luot Musterille oman pikakuvakkeen mobiililaitteen aloitusnäyttöön.

Katsastajan työkalun käyttöönotto

Katsastuslinjojen määrittely

Katsastajan työkalu vaatii toimiakseen vähintään yhden katsastuslinjan. Katsastuslinjojen luominen ja asetusten muokkaaminen tapahtuu hallinta-välilehden alta löytyvällä katsastusnäkymän linjat -sivulla.

Valittavissa olevat mittarit -listauksessa näytetään mittalaitteet -sivulla määritellyt mittarit. Tartu haluamaasi mittariin hiirellä ja raahaa se linjalle valitut mittarit -laatikkoon. Mittarit järjestellään aseman todellista katsastuslinjaa vastaavaan järjestykseen. Tallenna muutokset sivun alareunasta!

Esimerkissä on käytetty ”testirata”-nimistä mittaria, joka sisältää sekä jarrujen että iskunvaimentimien mittaukset. Tällaisella valinnalla jarrujen ja iskunvaimentimien mittaukset voidaan syöttää Musteriin lomittain, akseli kerrallaan. Luo asemallesi yhdistelmämittalaite mittalaitteet-sivulla!

Katsastajan työkalun käyttäminen

Katsastajan työkalu löytyy Musterin valikosta nimellä Katsastus 2.

Katsastusnäkymän aloitusnäytössä on kolme eri välilehteä: Työjonossa olevat ajoneuvot, keskeytetyt katsastukset sekä kuluvana päivänä päätetyt katsastukset. Ajanvarauksen lisätietoja kuvataan ikonein. Tarkemmat lisätiedot avautuvat klikkaamalla varausta. Katsastus aloitetaan klikkaamalla play-painiketta! Poistu katsastajan työkalusta klikkaamalla vastaanottokalenteri-painiketta.

Yläkulman valikko

Katsastuksen ollessa auki, on sovelluksen oikeassa yläkulmassa 3 pistettä, joista kikkaamalla avautuu valikko. Tästä valikosta pääset asettamaan ATJ-vikatilan käyttöön, palauttamaan ajoneuvon työjonoon tai keskeyttämään katsastuksen.

Navigaatiovalikko ja työkalussa liikkuminen

Jaottelimme katsastuksen eri vaiheet omille sivuilleen. Sivujen välillä siirrytään sovelluksen alareunan nuolipainikkeilla tai pyyhkäisemällä näyttöä. Sivun otsikko kertoo missä olet parhaillaan menossa. Tarvittaessa voit hypätä katsastuksen vaiheesta toiseen alareunan navigaatiovalikon pikanäppäinten kautta. Myös mittausten, akseleiden, vikojen ja kuvien lisääminen on valikossa nopeasti saatavilla. Navigaatiovalikko avautuu sovelluksen alareunan keskellä olevasta ”hampurilaiskuvakkeesta”.

Suosikkivikojen lisääminen

Uudessa katsastusnäkymässä voit lisätä suosikkivian vikaa syöttäessä tähti-painikkeella. Voit tehdä myös osittaisia vikoja, joissa on pikalinkki johonkin nk. vikapaikkaan. Välttämättä suosikkivian ei siis tarvitse mennä alimmalle hierarkiatasolle. Lisätty suosikkivika tallentuu omiin tietoihin suosikkiviaksi.