Vanha katastusnäkymä

Katsastukset tänään (pvm)

Työjono

Työjono-välilehdellä on listattuna ajoneuvot, jotka odottavat katsastusta. Klikkaamalla varauksen riviä saat avattua lisätietoa kyseisestä katsastuksesta.

Lisatiedot

Oikean laidan kuvakkeista näet nopeasti lisätietoa katsastuksesta:

Esimerkkikuvan ylimmäinen varaus on tullut drive-inin kautta. Toinen ajanvaraus on luotu nettiajanvarauksen kautta kellonajalle 12:45. Kolmannella ajanvarauksella on lisätietoja, jotka pääsee lukemaan klikkaamalla varausriviä.

Välilehdet

Kesken

Katsastuksessa olevat ajoneuvot ja keskeytetyt katsastukset näkyvät kesken-välilehdellä.

Valmis

Valmis-välilehdellä on listattuna tänään tehdyt katsastukset.

Tilastot

Tilastoissa näytetään kuluvan päivän aikana tehdyt ja keskeytetyt katsastukset. Lisäksi näytetään parhaillaan työn alla olevat ja odottavat katsastukset. Tilastot-välilehti näkyy vain aseman ylläpitäjille.

Katsastuksen aloittaminen

Voit aloittaa katsastuksen joko klikkaamalla rivin oikeasta laidasta sinistä nuolta tai avaamalla katsastuksen tiedot ja klikkaamalla ”Aloita katsastus”.

Mikäli sinulla on ATJ-tunnukset, siirryt suoraan katsastuksen suorittamiseen.

Yleiskäyttäjällä
 katsastuksen aloittamisen yhteydessä aukeaa ikkuna, josta valitaan käyttäjä, jolla kyseinen toimenpide suoritetaan. Listassa näkyy ne katsastajat ja ylläpitäjät, joille on määritelty ATJ-tunnukset. Katsastajan voi tarvittaessa vaihtaa vielä myöhemmin katsastuksen yhteydessä. Yleiskatsastaja näkee Katsastukset tänään (pvm) -näkymässä aina kaikki katsastukset.

Yleiskäyttäjä on katsastaja-käyttäjä, jolla ei ole ATJ-tunnuksia. Tällä käyttäjällä kirjaudutaan järjestelmään kun samalta tietokoneelta halutaan suorittaa katsastuksia usean katsastajan toimesta, jos esimerkiksi katsastushallissa on vain yksi tietokone, eikä tablet-laitteita ole käytössä. Tällöin katsastajien ei tarvitse aina kirjautua uudestaan järjestelmään, vaan katsastajan valinnan voi tehdä katsastuksen yhteydessä.