Yksityisasiakkaat

Tämän sivun ohjeet koskevat hallinta-välilehden alta löytyvää yksityisasiakkaat-sivua. Yksityisasiakkaat-sivulla voit lisätä asiakkaita, selata aiemmin luotuja asiakkaita, sekä muokata heidän tietojaan. Voit myös hakea tiedot Excel-raporttiin.

Yksityisasiakkaat-lisäpalvelu on tarkoitettu tiedon keräämiseen. Lisäpalvelu ei sisällä markkinointityökaluja.

Asiakkaan lisääminen

Yksityisasiakkaiden tietoja tallennetaan tähän listaukseen montaa eri reittiä: asiakkaat itse antavat tietonsa nettiajanvaraukseen tai itsepalvelukassoihin. Virkailija voi lisätä asiakkaiden tietoja vastaanoton kautta, tai yksityisasiakkaat-sivulta.

Tällä sivulla käsitellään yksityisasiakkaan lisääminen yksityisasiakkaat-sivun kautta. Käytä tätä reittiä esimerkiksi silloin, kun asiakas haluaa jättää yhteystietonsa ilman että hänelle on tarvetta luoda myyntiä tai ajanvarausta vastaanotossa.

Lisää yksityisasiakas-painikkeesta pääset luomaan uuden asiakkaan. Painike on sivun oikeassa yläkulmassa.

Perustiedot

• Asiakkaan etu- ja sukunimi ovat pakollisia tietoja.
  • Markkinointiluvan teksti määritellään kerättävät tiedot -näkymässä.
  • Valitse asiakkaan tilaksi aktiivinen tai passiivinen tallenna-napin vierestä. Passiivisen asiakkaan tietoja ei näytetä toimenpide-näkymän yksityisasiakashaussa.

Katsastusaseman valitseminen

Asiakas tallentuu automaattisesti sille asemalle jolle olet kirjautuneena, jos et tee valintaa erikseen. Tee asemavalinta mikäli haluat tallentaa saman yksityisasiakkaan tiedot useammalle asemalle kerralla.

Katsastukset

Yksityisasiakkaan katsastukset- ja myynnit-tiedoista voidaan tarkistaa missä ko. yksityisasiakkaan tietoja on käytetty. Katsastukset-kohtaan listataan yksityisasiakkaan katsastusten päivämäärä ja rekisterinumero. Näytä tarkastuskortti-linkistä on nähtävissä katsastuksen tarkastuskortti.

Myynnit

Myynnit-kohtaan listataan yksityisasiakkaan myyntien päivämäärä ja id-numero. Näytä kuitti -linkistä on nähtävissä myyntitapahtuman kuitti.

Liitetyt ajoneuvot

Voit liittää asiakkaan tietoihin ajoneuvoja. Lisää-painikkeesta voit luoda rivejä ajoneuvojen liittämistä varten. Kirjoita ajoneuvon rekisteritunnus tekstikenttään, ja valitse pudotusvalikosta ajoneuvon omistajuussuhde. Roskakori-ikonista voit poistaa ajoneuvoliitoksen asiakkaalta.

Yksityisasiakas

Muistathan tallentaa tekemäsi muutokset oikean alareunan Tallenna-painikkeesta!

Yksityisasiakkaan henkilötietojen pyyhkiminen

Yksityisasiakkaan henkilötiedot voidaan pyyhkiä Pyyhi henkilötiedot -painikkeella.

Yksityisasiakas2

Yksityisasiakkaan henkilötietojen pyyhkimisen jälkeen yksityisasiakkaan henkilötiedot näkyvät palvelussa Tiedot pyyhitty -tekstinä. HUOM! Yksityisasiakkaan henkilötiedot eivät ole palautettavissa pyyhkimisen jälkeen.

Yksityisasiakas3

Markkinointiluvan tallentaminen

Yksityisasiakkaan tietoja tarkastellessa näet asiakkaan tietoihin tallennetun markkinointiluvan. Markkinointiluvaksi tallennetaan se markkinointiluvan teksti, joka on tallennushetkellä voimassa. Mikäli markkinointilupaa on muutettu asiakkaan tietojen tallennuksen jälkeen, tulee asiasta ilmoitus, kun tarkastelet yksityisasiakkaan tietoja.

• Markkinointilupatekstin voi päivittää yksityisasiakkaan tiedoissa Päivitä-painikkeesta.

Yksityisasiakas

• Markkinointilupatekstin voi päivittää vastaanotosta yksityisasiakkaan tietoihin Päivitä-painikkeesta.

Vastaanotto

Hakuehdot

Hakuehto: Voit hakea asiakkaita nimen tai rekisteritunnuksen perusteella.
Aikaväli: Rajaa asiakkaat niiden luomispäivän perusteella.
Näytä passiiviset: Hakee myös passiiviseksi merkatut asiakkaat.
Valitse asema: Voit hakea yksityisasiakkaita samaan aikaan valitsemiltasi asemilta.
Hae-painike: Hae asiakkaat asettamillasi hakuehdoilla.
Hae > Lataa raportti: Lataa Excel-raportti yksityisasiakkaista valitsemiesi hakuehtojen perusteella. Raportin ensimmäisessä välilehdessä listataan jo katsastuksessa käyneet yksityisasiakkaat. Toisessa välilehdessä listataan virkailijan Musteriin lisäämät yksityisasiakkaat.
Hae > Lataa varanneet -raportti: Raportilla listataan nettiajanvarauksen kautta ajan varanneiden yksityisasiakkaiden tiedot, joiden varaus on vielä vastaanottamatta. Raportti ei huomioi hakuehtojen aikaväliä.

Yksityisasiakkaat, excel-raporttien lataaminen,

Yksityisasiakkaan nimeä klikkaamalla pääset tarkastelemaan asiakkaan tietoja ja muokkaamaan niitä.

Yksityisasiakkaat-listaus

Huom! On olemassa tilanteita, joissa samalle yksityisasiakkaalle syntyy useampia asiakastietorivejä yksityisasiakkaat-listaukseen. Esimerkiksi asiakkaan tekemä nettiajanvaraus ei yhdisty mahdolliseen aiempaan asiakastietoon.