Ajoneuvotietohaku

Ajoneuvotietohaku on Musterin nettiajanvaraukseen liitettävä lisäpalvelu. Lisäpalvelu hakee asiakkaan ajoneuvon tiedot ATJ:sta, ja tietojen perusteella kertoo asiakkaalle onko määräaikaiskatsastus ajankohtainen. Sen avulla asiakkaalle voidaan myös ehdottaa oikeita suoritteita, ja näin helpottaa ajanvarausprosessia.

Ajoneuvotietohaun käyttöön liittyvät asetukset määritellään nettiajanvaraus 2:n hallinnassa. Tarkemmat selitykset asetuksille tässä:

  • Nettiajanvarausjärjestelmän kautta suositellaan varattavaksi aikoja vain M- ja N-luokkien ajoneuvoille.
    • Ottaessanne ajoneuvotietohaun käyttöön, tulee määritellä mitkä ovat ajanvarausjärjestelmässä sallitut ajoneuvoluokat.
    • Mikäli ajoneuvoluokkia ei määritellä ajoneuvotietohaun ollessa kytkettynä, varausjärjestelmän käyttö estyy.
  • Ajoneuvotietohakujen enimmäismäärä päivässä -asetuksella voidaan rajoittaa maksullisten ajoneuvohakujen määrää päivätasolla.
    • Maksimimäärän täyttyessä ajoneuvotietohaku poistuu väliaikaisesti käytöstä, mutta nettiajavarauksen toiminta jatkuu silti katkotta.
    • Maksimiarvon tulee olla suurempi kuin 0, jotta lisäpalvelu aktivoituu ja näkyy käyttäjille.

Raportointi

Raportointi tehdään ajoneuvotietohaut-raportilla. Hakuehtoina käytetään päivämäärärajausta sekä asemien valintaa. Raportti generoidaan Excel-tiedostoon. Raportilta on nähtävissä tehtyjen hakujen määrä tarkasteluajanjakson ajalta. Samalle raportille voi hakea useamman aseman tiedot kerralla, jolloin ne eritellään omiksi riveikseen.