Nettiajanvaraus

Nettiajanvarauksen hallinta

Nettiajanvarauksen hallinta tehdään valikosta Hallinta – Nettiajanvaraus 2. Oikeudet nettiajanvarauksen hallintaan on Ylläpitäjät- ja Asentajat-roolin käyttäjillä.

Perustiedot

 • Nettiajanvaraus käytössä -valinta tulee olla aktiivisena, jotta varausjärjestelmää voidaan käyttää tai sen asetuksia muokata.
 • Varauspuskuri määrittää, kuinka monen minuutin päähän nykyhetkestä varauksen voi aikaisintaan tehdä. Mikäli tahdot poistaa puskurin käytöstä, aseta arvoksi 0.
 • Sähköpostivahvistus tarkoittaa asiakkaalle vain sähköpostitse lähetettävää kuittausta onnistuneesta varauksesta. Laita vahvistuksen lähettäjäksi esimerkiksi ”noreply@asemasinettisivut.fi”.
 • Ajoneuvotietohaku ks. ohje
  • Nettiajanvarauksessa sallitut ajoneuvoluokat.
  • Ajoneuvotietohakujen enimmäismäärä päivässä.
 • Upotettavan version väriteema -valinnasta voit valita nettiajanvarauksesi etenemispalkin korostusvärin.

etenemispalkki

 • Piilota hintatiedot kalenterinäkymässä -valinta muuttaa nettiajanvarauksen kalenterinäkymää.
  hintatieto
 • Osoitevaihtoehdot ajanvarauksen linkittämiseen aseman nettisivuille

  • Vain nykyinen asema
  • Ketjun kaikki asemat
  • Ketjun kaikki asemat, joista nykyinen on valittu oletuksena
  • Mikä tahansa ylläoleva linkki + rekisteritunnuksen esitäyttö
   • Voit viedä rekisteritunnuksen esitäytettynä nettisivuiltasi nettiajanvaraukseen lisäämällä käyttämäsi linkin perään GET-parametrin ”&plateNumber=ABC-123”, jossa arvo ABC-123 korvataan asiakkaan syöttämällä rekisteritunnuksella.

Huomaathan, että nettiajanvarausta ei tule upottaa nettisivuille. Upottaminen voi aiheuttaa virhetilanteita varausjärjestelmän toiminnassa.

 

Ehdot ja lisätiedot

Ehdot ja lisätiedot -välilehdellä on vapaita tekstikenttiä, joihin kirjoitetut tekstit tuodaan nettiajanvaraukseen loppuasiakkaan nähtäville. Käyttöehdot ja varauksen perumisehdot ovat pakollisia tietoja. Mikäli käytätte nettiajanvarauksen ajoneuvotietohakua, myös ei sallitun ajoneuvoluokan viesti on pakollinen.

Nettiajanvaraus tukee kielikäännösversioita ruotsin- ja englanninkielille, joten myös ehtojen ja lisätietojen käännöksille löytyy paikkansa välilehtien ”Ruotsi” ja ”Englanti” takaa.

Kalenterin hallinta

Jotta voit aloittaa nettiajanvarauksen kalenterin hallinnan, tulee olla luotuna suoritteita, joissa on aktiivisena valinta ”käytettävissä nettiajanvaraussuoritteena”. Valinnan voi lisätä myös jo olemassa olevalle suoritteelle suoritteen perustietoja muokkaamalla.

  1. Aloita klikkaamalla ”Lisää uusi” -painikkeesta.
  2. Tee perusasetukset: Viikonpäivä, rinnakkaisten varausten määrä, varauksen kesto ja aikaväli.
  3. Valitse nettiajanvaraussuoritteet pudotusvalikosta ja paina ”Lisää suorite” -painiketta.
  4. Voit lisätä etuhintaisia suoritteita ”Nettimaksajan suorite” -sarakkeeseen.
  5. Asetusten ollessa valmiit paina ”Hyväksy”-painiketta.
  6. Yksittäistä aikaikkunaa klikkaamalla avautuu muokkausikkuna, jonka kautta jo tehtyjä asetuksia pääsee muokkaamaan.
  7. Muista tallentaa tekemäsi muutokset ”Tallenna” -painikkeen kautta. Muutokset näkyvät asiakkaille vasta tallennuksen jälkeen.

Nettimaksajan suorite

Voitte määritellä nettimaksajille käyttöön eri suoritteen, kuin ajan varaaville asiakkaille. Näin voitte tarjota edullisemman hinnan nettimaksajille, joka houkuttelee asiakasta maksamaan palvelunsa etukäteen verkossa.

Valitse haluttu suorite nettimaksajan suorite -sarakkeeseen. Suoritteen tiedot / uuden suoritteen luominen määritellään suoritteet-sivun kautta. Alla olevassa esimerkkikuvassa on luotu suorite nimeltä ”Nettimaksajan JT”.

HUOM!: Mikäli ette tarjoa edullisempaa hintaa nettimaksajille, valitkaa suoritteeksi sama suorite. Näin nettimaksajalle tulee mahdollisten kampanjakoodien alennusten mukaiset hinnat oikein nettimaksajillekin.

Kalenterisarake

Kun nettiajanvaraus on asetettu käyttöön nettiajanvarauksen hallinnasta, sille tulee vastaanoton kalenteriin oma sarake. Sarakkeen nimenä on ”Nettiajanvaraus”.

Alustava varaus

Kun asiakkaanne valitsee nettiajanvarauksesta ajan, vastaanoton kalenteriin ilmestyy näkyviin valkoinen alustava varaus, jossa lukee ”odottaa vahvistusta”. Jos käyttäjä ei 15 minuutin aikana suorita varausta loppuun, poistuu tämä merkintä. Käyttäjän vahvistettua varauksen muuttuu alustava varaus siniseksi vahvistetuksi varaukseksi. Tämän tapahtuman lisätiedoista näet käyttäjän antamat yhteystiedot, valitut suoritteet, sekä alkuperäisen varatun ajan.

sarake

Poikkeukset-välilehti: poikkeusaukioloaikojen asettaminen

Luo nettiajanvaraukseen poikkeusaukioloaika lisää poikkeus -painikkeesta.

poikkeusaukiolo

Täytä pakolliseksi merkityt tiedot. Huomaathan painaa ”lisää päivämäärä”-painiketta, jotta valitsemasi päivämäärä aktivoituu. Valittuasi ”asema on avoinna poikkeuspäivänä” sinulle avautuu kalenterin muokkaus -näkymä, jossa voit asettaa aukioloajan ja muut perustiedot saatavilla oleville palveluille.

poikkeus
Alemmassa taulukossa on listattuna yleiset juhlapyhät. Siirry juhlapyhän muokkausnäkymään klikkaamalla sen nimeä. Aseta poikkeava aukioloaika tai asema suljetuksi, ja tallenna ”hyväksy”-painikkeella.

Juhlapyhän tulee näkyä listassa yliviivattuna, ja tulla näkyviin ylempään ”poikkeavat aukioloajat”-listaan, kun se on onnistuneesti asetettu poikkeavaksi. Muista tallentaa muutokset oikean alareunan ”tallenna”-painikkeesta.

juhlapyhat