Tulostimet

Järjestelmä tunnistaa tulostusjonot automaattisesti katsastusaseman tietokoneeseen asennetun ohjelman avulla. On suositeltavaa, että tulostusjonot nimetään Windowsin tulostimien hallinnasta käyttötarkoituksiensa mukaan. (esimerkiksi: ”ToimistoTavallinen”, ”ToimistoKuitti”, ”ToimistoATJ”)

Tulostimien tyypit ja käyttötarkoitukset:

Tulostimen tyyppi sekä tila ”käytössä” kytketään sivulla Hallinta (ratas-kuvake) -> Laitteet.

• Yleinen: Tarkastuskortit, rekisteröintitodistukset, A4-kokoiset kuitit, laskut.
  • ATJ: Rekisteriotteet, Trafin palvelusta lähetetyt tulosteet.
  • Kuitti: Kuittitulostimet eli ”nauhatulostimet”. Muster tukee 72mm ja 80mm nauhatulostimia.

Käytössä -valinta määrittää onko tulostin Muster-järjestelmän käytettävissä.

Tulostusjonojen asetukset Windowsissa

Yleinen tulostin

• Hewlett-Packard -merkkisissä tulostimissa käytetään tyypillisesti lokeroa 2 valkoiselle paperille.
  • Käytetään laitevalmistajan omaa ajuria.
  • Tulostusjono vaatii toimiakseen Foxit Reader-ohjelman. Asennusohje saatavilla tukipalvelusta.
  • Yleinen tulostusjono asetetaan Windowsin oletusjonoksi.
  • Ei kaksipuoleista tulostusta.
  • Verkkotulostinta ei jaeta.

ATJ-tulostin

• Hewlett-Packard-merkkisissä tulostimissa käytetään tyypillisesti lokeroa 3 turvapaperille. Useimmiten tämä on oletuslokero.
  • Joissakin tulostimissa oletuslokeroa voi muuttaa laitteen asetuksista. Vältä kuitenkin muutoksia.
  • Tulostusjono vaatii toimiakseen PCL5-ohjaimen.
  • Tulostusjono vaatii toimiakseen merkkijonon ”ATJ” tulostusjonon nimessä.
  • Ei kaksipuoleista tulostusta.
  • Verkkotulostinta ei jaeta.

Kuittitulostin

• USB-kuittitulostin asennetaan vain sille koneelle, johon se on kytketty. Ei verkkojakoa.
  • Käytetään laitevalmistajan omaa ajuria.

Oletustulostimet

Käyttäjän oletustulostimet

Käyttäjä voi asettaa itsellensä oletustulostimet oma tiedot -sivun kautta. Omiin tietoihin pääsee käsiksi klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta omaa nimeään, josta avautuu valikko. Tämän jälkeen siirry oletustulostimet-välilehdelle. Oletustulostinvalinnat voi tehdä jokaiselle asemalle johon käyttäjällä on pääsy, sekä jokaiselle tulostintyypille erikseen. (tavallinen, ATJ, kuitti)

Muster ehdottaa käyttäjälle henkilökohtaisia oletustulostimia mm. vastaanottaessa ajoneuvoa tai päättäessä katsastusta. Käyttäjän Trafin palveluista lähettämät ATJ-tulosteet ohjataan käyttäjän ATJ-oletustulostimeen.

Itsepalvelukassa-käyttäjän oletustulostin

Itsepalvelukassan kuittitulostin määritellään käyttäjätilin oletustulostin-valinnan kautta.

Aseman ATJ-oletustulostin

Laitteet-sivulla, muokkaa tulostimia-painikkeen kautta, pääsee valitsemaan aseman ATJ-oletustulostimen. Tähän tulostimeen ohjautuu Trafin kautta lähetetyt tulosteet silloin, kun katsastuslinjalla tai käyttäjällä ei ole valittuna oletustulostinta. ATJ-oletustulostimeksi valitaan yleensä vastaanoton tulostin.

Katsastuslinjan oletustulostin

Ylläpitäjä voi asettaa myös aseman katsastuslinjoille oletustulostimen. Katsastuslinjan oletustulostin ylittää käyttäjän valitseman oletustulostimen silloin, kun katsastaja valitsee katsastuslinjan.
Tällöin katsastajan oikeuksilla toimiva henkilö voi katsastuslinjan valitessaan tulostaa halliin, vaikka oletustulostin olisi henkilökohtaisessa profiilissa valittu toimistoon.