Maksupäätteet

Maksupääte tulee lisätä Musteriin, jotta maksupääteintegraatio voi toimia.

Uuden maksupäätteen lisääminen (yleisellä tasolla):

• Nimi: Maksupäätteen nimi järjestelmässä. Nimi näkyy käyttöliittymässä kun valitaan maksuun käytettävää maksupäätettä
  • Koneen nimi: Tietokoneen nimi, johon maksupääte on liitetty.
    • Tietokoneen nimen näet avaamalla Ohjauspaneeli -> Järjestelmä ja suojaus -> Järjestelmä. Kirjoita tietokoneen nimi Musteriin täsmälleen samalla tavalla kuin se on järjestelmän tiedoissa.
  • Tyyppi: Maksupäätteen tyyppi (tuettuna Verifone (Point) sekä Nets(Luottokunta))
    • Host: Tietokoneen IP-osoite, johon maksupääte on liitetty (oletus 127.0.0.1)
    • Portti: Maksupääteohjelman asetuksissa määritetty portti.

Maksupäätteen toiminnot:

• Vapauta lukitus: Maksupääte lukitaan käyttöön jokaisen maksun yhteydessä, jotta kahta päällekkäistä tapahtumaa ei tule samanaikaisesti. Normaalisti maksupäätteen lukitus vapautuu automaattisesti maksun valmistuttua. Virhetilanteissa maksupääte saattaa kuitenkin jäädä lukituksi, eikä uusia maksuja voi tehdä. Painamalla Vapauta lukitus -painiketta voit vapauttaa maksupäätteen uutta maksua varten.
  • Poista maksupääte: Järjestelmä kysyy haluatko varmasti poistaa maksupäätteen. Jos valitset kyllä, maksupääte poistetaan Musterista.

HUOM. Tietokone, johon maksupääte on liitetty, täytyy käynnistää uudelleen kun olet lisännyt uuden maksupäätteen tai tallentanut muutoksia maksupäätteeseen Musterin web-käyttöliittymän kautta!

Nets connectet @ cloud -maksupääteintegraation käyttöönotto (käyttöön 2020 aikana)

1. Kytke maksupääte laitteen mukana toimitetun ohjeen mukaisesti.
  2. Valitse Musterin laitteet-sivulta ”lisää maksupääte”.
  3. Valitse laitteen tyypiksi ”Nets”.
  4. Anna laitteelle nimi.
  5. Syötä maksupäätteen Nets-terminaali-id.
  6. Tallenna.

Nets iPP350-maksupäätteen lisäys Musteriin (vanhentuu 2020)

1. Lataa ja asenna Ingenico USB-ajurit Netsin sivuilta.
  2. Lataa ja asenna .NET 2.0 Framework Microsoftin sivuilta, jos se puuttuu. (Tarkista esim. Ohjauspaneelin kautta ”Muuta tai poista sovelluksia”, etsi listalta Microsoft .Net Framework.)
  3. Lataa ja asenna järjestelmänvalvojana EMVLumo-asennusohjelma Netsin sivuilta. (Tarkista maksupäätteesi ohjelmistoversio ja yhteensopivan Lumon versio Netsin tiedotteilta.)
  4. Avaa C:\EMVLumo ja suorita EMVLumoAgent.exe järjestelmänvalvojana.
  5. Laita asetukset kuvanmukaiseksi seuraavassa järjestyksessä: Options, Terminal, TCP API Server, käynnistä TCP-serveri, ”Save options” ja ”Hide to tray”.

EMVLumoAgent

1. Lisää maksupääte Musterin laitteet-sivun kautta.
  • Host: 127.0.0.1
  • Portti: 1234
  • Käynnistä tietokone uudelleen.
  • Testaa toiminta tekemällä testitoimenpide Musterin kautta ja valitsemalla maksutavaksi korttimaksu. Asennus onnistui jos maksupääte pyytää annettua summaa. Peruuta maksu.
  • Jos maksupäätteen COM-portti on väärä EMVLumo -ohjelmassa, voit vaihtaa sen poistamalla valinnan kohdasta Auto Detect Port
  • Jos API- ja TCP- asetukset ovat väärin, pysäytä ensin TCP server painamalla Stop, korjaa asetukset ja paina sitten Start

Verifonen maksupäätteen lisäys Musteriin

• Tarkista Windowsin laitehallinnasta maksupäätteen COM-portti ja sen asetukset. Asetusten tulee olla seuraavat:
    • Siirtonopeus: 19200
    • Databitit: 8
    • Pariteetti: None
    • Stop-bitit: One
  • Asenna Verifonen virtuaaliportin ajurit
  • Testaa ajuripaketin mukana toimitettavalla Point-of-sale-ohjelmalla, että maksupääte toimii. Muista valita oikea COM-portti.
  • Kun maksupääte toimii, tulee maksupäätteen testiohjelmaan näkyviin maksupäätteen ja tietokoneen välillä liikkuva tietoliikenne.
  • Sulje testiohjelma finish-painikkeesta. Maksupääte voi jäädä lukitustilaan, mikäli testitapahtumaa ei suljeta oikein.
  1. Lisää maksupääte Musterin laitteet-sivun kautta.
    • Maksupäätteen asetuksiin tulee merkitä samat arvot, kuin mitkä COM-portille on Windowsissa määritelty.
      • Siirtonopeus: 19200
      • Databitit: 8
      • Pariteetti: None
      • Stop-bitit: One
    • Tallenna maksupäätteen tiedot.
    • Uudelleenkäynnistä tietokone.
    • Testaa toiminta tekemällä testitoimenpide Musterin kautta ja valitsemalla maksutavaksi korttimaksu. Asennus onnistui jos maksupääte pyytää annettua summaa. Peruuta maksu.