Käyttäjät

Uuden käyttäjän lisääminen

Lisää käyttäjä -painikkeesta voi lisätä uuden käyttäjän (Hallinta -> Käyttäjät -> Lisää käyttäjä). Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Valitse Käyttäjärooliksi henkilön toimenkuvaan kuuluva rooli. Eri käyttäjäroolien oikeudet näet Käyttöoikeudet -näkymästä.

Käyttäjän lukitus ja palautus aktiiviseksi

Käyttäjien pääsyä Muster-palveluun voidaan hallita muuttamalla käyttäjän tila aktiiviseksi tai lukituksi (Hallinta -> Käyttäjät -> Valittu käyttäjä -> Tila).

Lukitut käyttäjät eivät näy käyttäjälistassa (Hallinta -> Käyttäjät) oletusarvoisesti. Voit näyttää lukitut käyttäjät valitsemalla ”Näytä Lukitut”-valintaruudun.

HUOM! Käyttäjä lukitaan automaattisesti, mikäli käyttäjä yrittää kirjautua väärällä salasanalla viisi kertaa peräkkäin. Lukossa olevan käyttäjän voi avata vain ylläpitäjä-tason käyttäjä ja lukitulle käyttäjälle tulee asettaa uusi salasana.

Käyttäjän poisto

Käyttäjä voidaan poistaa käyttäjän tiedoista Poista-painikkeella. Poistamisen jälkeen käyttäjä ei pääse enää kirjautumaan järjestelmään, mutta käyttäjä näkyy raporteilla ja on raporteilla valittavissa hakukriteereiksi. Mikäli käyttäjän pääsy järjestelmään on tarve estää, suosittelemme lukitsemaan käyttäjän poistamisen sijaan. HUOM! Poistamisen jälkeen käyttäjä on palautettavissa takaisin laskutettavana lisätyönä ottamalla yhteyttä tukipalveluumme.

Henkilotiedot2

Käyttäjän henkilötiedot voidaan pyyhkiä Pyyhi henkilötiedot -painikkeella.

Henkilotiedot

Henkilötietojen pyyhkimisen jälkeen käyttäjän tiedot näkyvät palvelussa Tiedot pyyhitty -tekstinä. HUOM! Henkilötiedot eivät ole palautettavissa pyyhkimisen jälkeen.

Pyyhitty

Hallikäyttäjä

Voit luoda hallikäyttäjän luomalla normaalin käyttäjätunnuksen katsastaja-tason oikeuksin. Älä tallenna käyttäjän tietoihin ATJ-tunnusta. Kun hallikäyttäjä on kirjautuneena, Muster pyytää valitsemaan oikean katsastajan katsastusta aloittaessa.

Katsastajien käyttäjätunnuksille tulee olla märiteltynä PIN-koodi, jotta niillä pääsee tekemään katsastusta hallitunnuksen kautta. PIN-koodi määritellään käyttäjän omissa tiedoissa.

Yleisimmät ongelmatilanteet

Katsastaja ei pysty klikkaamaan autoa katsastukseen katsastusjonosta (rekisterinumeroa painamalla ei tapahdu mitään)
Tarkista, että kastastajalle on määritelty ATJ-tunnus oikeille asemille Musterissa. Tarkista lisäksi, että ATJ-tunnukseen on liitetty oikeus työtehtäviin kyseisellä katsastusasemalla.

Olen määrittänyt KOHO-oikeudet kuntoon, mutta en saa näkyviin sähköistä tarkastuslomaketta
Tarkista, ettei kyseisellä tunnuksella ole määritelty oikeustasoksi Musterissa ”Asemapäällikkö”. Jos tunnuksen oikeustaso on ”Asemapäällikkö”, sinun tulee vaihtaa se katsastajaksi tai katsastaja/virkailija tasoon. Asemapäällikön tunnuksilla ei siis voi katsastaa.

Jos asemapäällikkö-tasoisen henkilön pitää pystyä sekä katsastamaan, että hoitamaan aseman hallintoa, tee hänelle 2 eri tunnusta, toinen katsastaja-käyttäjätasolla ja toinen ylläpitotunnus (Esim. käyttöoikeustasolla asemapäällikkö tai ylläpitäjä).

Käyttäjätunnukseni lukittui! Miten toimin?

• Ota yhteys aseman ylläpitäjään (esim. katsastusyrittäjä tai paikallinen IT-tuki)
  • Ylläpitäjä voi poistaa käyttäjän lukituksen.
  • Ylläpitäjän on tehtävä uudelleenkirjautumista varten salasana, joka vaihdetaan 1. kirjautumiskerralla uuteen.

Käyttäjätunnukseni lukittui ja olen ylläpitäjä! Miten toimin?

• Ota yhteys aseman toiseen ylläpitäjään, joka voi vapauttaa lukituksen ja luoda kertakäyttöisen salasanan.

Käyttäjätunnukseni lukittui ja olen ainoa ylläpitäjä! Miten toimin?

• Ota yhteys Muster-tukeen, joka voi vapauttaa lukituksen ja luoda kertakäyttöisen salasanan, jotta pääset aktivoimaan oman tunnuksesi uudestaan käyttöön.
  • Koska aseman ylläpitäjän salasana tulee vaihtaa 180 vuorokauden välein, ota huomioon salasanan vaihtoväli tulevaisuudessa ja päivitä salasanasi ennen tunnuksen lukittumista.
  • Jos sinulla on useita henkilöitä töissä, harkitse voisitko luoda asemalle toisenkin ylläpitäjätunnuksen jollekin toiselle henkilölle. Näin salasanan saisi tarvittaessa uusittua nopeammin.