Katsastusasemat

Tämä näkymä listaa järjestelmässä olevat katsastusasemat joihin sinulla on tarkasteluoikeus. Pääset katsomaan haluamasi aseman tietoja tarkemmin klikkaamalla sen nimeä. Tämän hetkisen asemasi tietoihin pääset nopeiten klikkaamalla aseman nimeä sivun yläreunasta missä tahansa näkymässä.

PERUSTIEDOT

Perustiedot, osoitetiedot, muut yhteystiedot

Voit määritellä asemasi perustiedot, osoitetiedot ja muut yhteystiedot. Aseman nimi sekä yhteystiedot siirtyvät täältä kuittien ja laskujen alatunnisteisiin.

Kalenterin asetukset

Kalenterissa näytettävät tunnit -asetus määrittelee vastaanoton kalenterissa näkyvän aikavälin.

Kalenterin sarakkeet-kohdassa voit määritellä kalenterin sarakkeet, jotka helpottavat ajanvarausten ja aseman aikataulujen organisoimista.

Asemalla on oltava vähintään yksi kalenterin sarake. Voit nimetä sarakkeet itse, nimi näkyy vastaanoton kalenterissa sarakkeen otsikkona.

Lisää sarake-painikkeesta voit luoda tarvitsemasi määrän uusia sarakkeita, ja roskapönttö-ikonista voit poistaa sarakkeita. Olethan tarkkana, ettet poista saraketta jossa on ajanvarauksia!

Nettiajanvaraus generoi automaattisesti oman sarakkeensa. Nettiajanvarauksen sarake voi olla aseman ainut sarake.

Muut asetukset

Valitse asemallesi käytettävä aikavyöhyke ja oletusyritys.

Tarkastuslomake voidaan tarvittaessa tulostaa myynnin yhteydessä automaattisesti. Voit ladata tarkastuslomakkeen myös näkymän alalaidassa olevasta painikkeesta pdf-muotoisena.

Oletusjälkitarkastussuorite on arvo, jota ehdotetaan hylätyn katsastuksen jälkitarkastuksen hinnaksi.

Lisätietoja-kentän tiedot lisätään kuitilla ylätunnisteeseen, ja tarkastuskortilla alatunnisteeseen.

Aukioloajat-tekstikentän tiedot tulevat näkyviin nettiajanvarauksen aseman tietoihin.

Voit määrittää asemalle logon, joka näkyy Musterin käyttöliittymässä sekä tulosteilla. Parhaimman laadun logolle saat kun kuvatiedosto on vähintään 200 pikseliä korkea. Logoa ei voi lisäämisen jälkeen poistaa, mutta sen voi vaihtaa toiseen tarvittaessa.

Aseman julkinen nimi voidaan asettaa näkymään aseman julkisilla sivuilla, esimerkiksi nettiajanvarauksessa. Mikäli julkista nimeä ei ole asetettu, käytetään aseman nimeä joka määritellän perustiedoissa.

Julkinen nimi

Aseman julkisen nimen määrittäminen aseman tiedot -näkymässä.

MYYNTITIEDOT

Voit muuttaa asemalla käytössä olevia maksutapoja. Käteinen, maksukortti ja lasku ovat aina käytössä asemalla, joten niitä ei voi poistaa käytöstä. Muita mahdollisia maksutapoja ovat verkkomaksu, tilisiirto, lahjakortti, ennakkomaksu, kuluttajalasku ja maksu jälkikäteen.

Huomaathan, että tilisiirto, lahjakortti, ennakkomaksu ja kuluttajalasku ovat merkintätapoja, jotka tulevat näkyviin myyntiraportille erillisinä maksutapoina. Näiden maksutapojen käyttämistä varten tulee kunkin aseman määritellä omat toimintatapansa.

Maksu jälkikäteen-maksutavalla maksetut myyntitapahtumat eivät nouse myyntiraportille, sillä myynti on keskeneräinen kunnes lopullinen maksutapa on valittu. Myyntitapahtuma tulee käydä viimeistelemässä hakemalla se myyntitapahtumat-listauksesta ja valitsemalla valitse maksutapa.

Laskutusaineiston tiedot -kohtaan voit tarvittaessa merkata kustannuspaikan.

HUOM! Myyntitietoja käytetään vain, jos asemalla on rahaliikennetoiminnot käytössä.

KATSASTUSLINJAT

Katsastuslinjat -osiossa voit määritellä asemalta löytyvät katsastuslinjat katsastamista varten. (Vanha katsastusnäkymä) Linjoille voidaan määritellä nimi, oletustulostimet sekä mittausjärjestykset.
Lisää uusi linja-painikkeesta voit luoda uuden linjan, ja roskapönttö-kuvakkeesta voit poistaa linjan. Tallenna muutokset sivun alareunan painikkeesta.

Muutosten tallentaminen

Jokaisen välilehden alareunasta löytyy Tallenna-painike. Muistathan tallentaa tekemäsi muutokset!